delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 350 RON

Înapoi

De ce să cumpărăm produse locale?

Blog - 2024-05-01

Cât de bine este să cumpărăm local? Cărui participant de piață este benefic dacă alegem produse din țară? Am putea spune pur și simplu tuturor participanților, dar să analizăm mai atent conexiunile.

Poate unul dintre cele mai importante aspecte în această întrebare este sprijinirea afacerilor mici, a meșteșugarilor, producătorilor etc. locale/din țară mai ales în timpuri dificile, cum ar fi criza economică cauzată de pandemia globală. Acest lucru aduce cu sine avantaje precum consolidarea comunităților regionale și a relațiilor sociale. Un exemplu este mișcarea din ce în ce mai populară pe rețelele de socializare, care sprijină și promovează meșteșugarii locali, în special în perioadele sărbătorilor.

Un alt aspect la fel de important este calitatea: produsele locale sunt mai fiabile, deoarece sunt mai ușor de verificat.
În plus, transportul mai scurt aduce și alte avantaje precum costuri de transport (incluse în prețul produsului) mai mici sau poluarea mediului scăzută (în special poluarea aerului), aceste lucruri cauzând o amprenta ecologică mai mică.

Aceste ar fi argumentele pe scurt. S-ar putea opune că importul este mai ieftin. În multe cazuri, este adevărat. Dar la ce preț? Organizația Internațională a Muncii oferă date îngrijorătoare despre condițiile sclaviei moderne și muncii copiilor, victimele acesteia: pentru fiecare 1000 de persoane există 5,4 sclavi moderni, iar 1 din 4 sclavi moderni este un copil. Toate acestea ar fi suficiente pentru a ne descuraja să achiziționăm produsele ieftine și îndoielnice, dar mai există și alte aspecte dăunătorae, precum impactul lor asupra mediului, cum ar fi poluarea cauzată de transportul pe distanțe lungi sau utilizarea substanțelor chimice periculoase pentru mediu și sănătate nu doar în alimente dar și în îmbrăcăminte.

Alegând produsele locale, eliminăm riscurile menționate mai sus. În același timp, se creează o situație avantajoasă pentru toți (win-win): atât pentru mici antreprenori / producători, cât și pentru cumpărători.

Să nu uităm: putem influența și forma oferta doar prin cerere, deoarece cu fiecare achiziție votăm pentru ceva. Să fie aceasta muncă etică, produse locale și prietenoase cu mediul înconjurător, astfel încât toată lumea să câștige. Gândiți-vă global, acționați și cumpărați local!

Mă abonez la newsletter!

Testimoniale

  • T

    Tusa Renáta

    Mă străduiesc să trăiesc din ce în ce mai ecologic și în acest sens, mare ajutor îmi oferă ökoMami! Este minunat că oferta lor este atât de variată și că pot achiziționa atât de multe produse ecologice locale dintr-un singur loc, reducând astfel amprenta noastră ecologică!
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 350 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 350 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare