delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 350 RON

Înapoi

8 lucruri pe care le-aș fi dorit să știu înainte de a începe folosirea scutecelor lavabile:

Blog - 2023-02-27

În momentul scrierii acestui articol folosim scutecele lavabile de cinci ani, deja cu al treilea copil. Regret doar un singur lucru ceea ce acum aș face altfel: nu aș renunța la început așa de ușor, chiar la primul eșec. Ulterior mi-am dat seama cât de mică era greșeala și cât de ușor putea fi rezolvată. Așa s-a întâmplat că le-am pus deoparte pentru jumătate de an, ca apoi să revin cu forță și motivație nouă – de atunci le folosim cu perseverență. Tot acest lucru este motivul pentru care încerc să ajut cu informații persoanele interesate de scutece lavabile. În acest articol am adunat sfaturile care mi-ar fi fost de mare folos la început.

8. Nu este atât de complicat cum pare din prima. - Dacă te apuci să aduni informații, te poți întâlni cu mulți termeni și denumiri necunoscute, din cauza cărora folosirea scutecelor lavabile poate părea dificilă și complicată. Liniștește-te, nu este deloc dificil. Mai mult de atât, nici nu trebuie să cunoști toate mărcile, tipurile, materialele, etc. de la început. Pur și simplu cumpără primul scutec lavabil, pune-l pe bebe și din acel moment ceața începe să dispară.

 

7. Nu ești singură. - Nici nu te-ai gândi ce comunitate mare are scutecul lavabil. Pe platformele de socializare, pe lângă grupurile mari, colective, aproape fiecare regiune are acum propriul grup mic local, unde poți împrumuta chiar și un kit de testare. Dar după o vreme vei observa că există tot mai mulți bebeluși care folosesc scutece lavabile și în jurul tău. Profită de aceste oportunități și interesează-te – te va ajuta mult mai mult în înțelegere (și vei economisi mult mai mult timp) decât căutând informații de unul singur.

 

6. Scutecele lavabile sunt foarte ușor de folosit. - La prima vedere, mulți oameni se gândesc la scutecele de pe vremea mamelor și bunicilor noastre, care se fierbeau și se călcau, și ne putem speria cât de solicitant este acest proces. Nici pe departe. Le pui pe copil, iei jos, le bagi în mașina de spălat, le usuci, le pui pe copil, și așa mai departe în continuu, ani la rând, acestea fiind foarte durabile. Iar la întrebările tale referitoare la aceste proceduri găsești informații în comunitățile menționate mai sus.

 

5. Pe scurt, scutecele au două elemente esențiale: stratul absorbant și stratul impermeabil care ține partea exterioară uscată. Denumirile tipurilor – cu buzunar, cover scutec, AIO, AI2 etc. - se referă la modul în care este introdusă inserția (adică stratul absorbant) în scutec.

 

4. Nu achiziționa un set complet din prima încercare. - Există tipuri și mărci mai populare pe care mulți oameni le iubesc și le recomandă, dar nu te lăsa păcălit de ele. Nu spun că acestea nu merită recunoștința mămicilor experți, dimpotrivă – pe baza multor ani de experiență vă spun cu mâna pe inima că sunt foarte bune. Dar care dintre ele se va potrivi mai bine bebelușului tău sau care va fi mai ușor de folosit pentru tine (sau eventual pentru alți membri ai familiei), nu poți afla decât folosindu-le. Cu o experiență mai mare de cinci ani îți pot da acest sfat important: ia un scutec care îți place, folosește-l câteva zile, apoi următorul tip, și încă unul, pe rând, până când poți vedea și simți diferența. Iar numărul scutecelor lavabile de care ai nevoie pentru un stoc complet depinde de tipul lor.

 

3. S-ar putea ca scutecul tău preferat să nu fie întotdeauna același. - Cum crește bebelușul i se poate schimba silueta. De exemplu: un bebe mai gras poate slăbi cu evoluția mișcării, astfel se schimbă și modul în care arată scutecul pe el. Deci dacă ai un scutec preferat, iubit, dar presează pielea micuțului, pune-l doar deoparte pentru ceva vreme, s-ar putea ca mai târziu să-l mai puteți folosi. Sau, s-ar putea să i se potrivească mult mai bine surioarei sau frățiorului mai mic.

 

2. Și mărimea trebuie experimentată. - În principiu, există mai multe dimensiuni din care puteți alege, în funcție de marcă. Iată câteva lucruri utile de știut:

  • Mărimea cea mai mică, pentru nou-născuți este într-adevăr foarte mică. Cea ce prinde foarte bine dacă bebelușul tău este subțirel, atunci le puteți folosi până la 3-4 luni. În acest caz este mult mai dificil să reglezi un scutec one size la mărime mică (care este și așa foarte mare pentru un bebeluș micuț, subțirel) decât să folosești scutecul cel mic care arată super și îndeplinește treaba foarte. În cazul în care micuțul tău este mai gras la piciorușe (mai des în cazul băiețeilor), aceste scutece micuțe devin mici foarte repede, așa că s-ar putea să nu merite să investești într-un set mai mare.

  • Câteva mărci au o mărime intermediară între cel de nou-născut și cel reglabil/one size, aceasta fiind categoria „2-9 kg”. Aceasta este o achiziție foarte bună atât pentru bebeluși subțiri, cât și pentru mai grăsuți, deoarece se potrivește mult mai frumos pe funduleț decât cele one size, și poate fi folosită pentru mai mult timp decât cele pentru nou-născuți.

  • Scutecele reglabile/one size sunt cele care pot fi folosite în cea mai mare parte a perioadei în care copiii poartă scutece. Acestea pot fi ajustate la o mărime mai mică, iar în mărimea lor completă pot fi folosite până la renunțarea la scutece. Așadar, cel mai important lucru este să găsești tipul și marca care ți se potrivește cel mai bine.

  • Există și scutece mai mari pentru copii mai mari în mărime sau vârstă. Acestea sunt folosite de obicei cu puțin timp înainte de renunțare la scutec, deci nu ai nevoie de o cantitate mai mare nici din această mărime. Poate fi preferabil în acest caz folosirea unui cover, care nu trebuie spălat după fiecare folosire, dacă nu se murdărește, e de ajuns schimbare inserției din el. De exemplu, dacă ai trei bucăți din astfel de cover-uri, alternează-le astfel încât unul să se poată aerisi între două utilizări sau, dacă unul este în uz, poți să le speli și să le usuci pe celelalte două.

 

1. Odată ce te-ai obișnuit și o faci din instinct, nu ți-ai putea imagina altfel, ceea ce nu este întâmplător. Printre numeroasele sale beneficii, scutecele lavabile sunt și cool. Acesta este un fapt real.

 

Verifică gama noastră de scutece refolosibile aici.

Galeria foto

Mă abonez la newsletter!

Testimoniale

  • T

    Tusa Renáta

    Mă străduiesc să trăiesc din ce în ce mai ecologic și în acest sens, mare ajutor îmi oferă ecoMami! Este minunat că oferta lor este atât de variată și că pot achiziționa atât de multe produse ecologice locale dintr-un singur loc, reducând astfel amprenta noastră ecologică!
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 350 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 350 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare